Bezoek aan Couprie : 2020
Geplaatst: za 05 sep 2020, 07:13
Wij werden ontvangen door de huidige zaakvoerder Laurent.
Vroeger hadden ze 22 ha, nu nog 15. (waarschijnlijk om broer/zus uit te kopen)
Zelfs in het dal, zeer vorst gevoelig, worden er nu wijnranken geplant.
Na een mooi bezoek aan de chais, mochten we de hele range proeven.
Zelfs 2 flessen, die niet bekend zijn. De héritage (1936) en de ancestral (1903).
Hiervan is er een zeer beperkte voorraad. Een Engels restaurant koopt jaarlijks een 20-tal flessen.
Veel oude voorraad is er niet meer. Na 1936 is er een 'gap' naar de jaren '70.
Vooral de oudste cognacs werden zeer gesmaakt.
Jurrien was zo handig, om voor enige verwarring te zorgen, zodat de glaasjes heritage en ancestral nog eens gevuld werden.
Wat een mooie start.
Hij heeft de zaak overgenomen van vader Michel, die nog steeds actief is in het bedrijf.Vroeger hadden ze 22 ha, nu nog 15. (waarschijnlijk om broer/zus uit te kopen)
Zelfs in het dal, zeer vorst gevoelig, worden er nu wijnranken geplant.
Na een mooi bezoek aan de chais, mochten we de hele range proeven.
Zelfs 2 flessen, die niet bekend zijn. De héritage (1936) en de ancestral (1903).
Hiervan is er een zeer beperkte voorraad. Een Engels restaurant koopt jaarlijks een 20-tal flessen.
Veel oude voorraad is er niet meer. Na 1936 is er een 'gap' naar de jaren '70.
Vooral de oudste cognacs werden zeer gesmaakt.
Jurrien was zo handig, om voor enige verwarring te zorgen, zodat de glaasjes heritage en ancestral nog eens gevuld werden.
Wat een mooie start.