Sociale controle, Hans?Hans schreef:Het tijdstip van je proefnotitie doet vermoeden dat je er uitgebreid van hebt genoten
Laurent Merlin - Hors-Pair
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
- Hans
- Cognac Connaisseur
- Berichten: 2634
- Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Laten we het houden op warme belangstellingTon schreef:Sociale controle, Hans?
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Helaas heb ik gisteren het laatste restje opgemaakt. Alhoewel hij al meer dan een half jaar open stond en er al enige tijd nog maar een klein staartje in de fles zat, smaakte hij nog steeds uitstekend Ik had ook geen stikstof gebruikt.
(Ik heb gelukkig nog een fles, maar die gaat voorlopig nog niet open.)
(Ik heb gelukkig nog een fles, maar die gaat voorlopig nog niet open.)
- Hans
- Cognac Connaisseur
- Berichten: 2634
- Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Ja, dit blijft genieten, telkens weer. Absolute topcognac. Al een hele tijd mijn no. 3Ton schreef:.... smaakte hij nog steeds uitstekend ...
Same here.Ton schreef:(Ik heb gelukkig nog een fles, maar die gaat voorlopig nog niet open.)
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
- Hans
- Cognac Connaisseur
- Berichten: 2634
- Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
De Hors-Pair werd geproefd op de 9e proeverij van het cognacforum, waar hij bij de stemming een glansrijke 1e plaats behaalde.
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Heb van Laurent Merlin een NAPOLEON gevonden, flesje van 0,35L
deze is geproduceerd zijn dochter Carmen.
Heb spijtig genoeg maar 1 flesje kunnen bemachtigen en komt daarom (voorlopig nog) niet in aanmerking om de luchten.
deze is geproduceerd zijn dochter Carmen.
Heb spijtig genoeg maar 1 flesje kunnen bemachtigen en komt daarom (voorlopig nog) niet in aanmerking om de luchten.
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Ik weet ook nog enkele vintage flessen van Laurent Marlin te koop.zeesting schreef:Heb van Laurent Merlin een NAPOLEON gevonden, flesje van 0,35L
deze is geproduceerd zijn dochter Carmen.
Heb spijtig genoeg maar 1 flesje kunnen bemachtigen en komt daarom (voorlopig nog) niet in aanmerking om de luchten.
De jaartallen ken ik niet meer van buiten (1920 ?), maar deze zijn vrij prijzig.
Mvg,
RolanD
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Inderdaad 1920, 7 a 800 euro
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Hors-Pair met zijn koppig karakter drink je het best bij de open haard want hij verwarmt het hart, streelt het intellect met zijn aromatische rijkheid en palmt de tong in met zijn zijdeachtige vettigheid en waaier van aroma’s: massale aanwezigheid van peer, een beetje gekookt, Smyrne druiven met een toets van karamel, het hout van een door de jaren gepatineerde eikenhouten wandbekleding, amandelbrij, gevolgd door een fijne florale en verfrissende bitterheid met de smaak van chrysanten, en steeds opnieuw weer peer die terugkeert, het lijkt wel het ingrediënt waar deze alcohol op gebouwd werd. Nadien volgen zachte kruiden: gele kurkuma, sinaasappelfoelie, stevig zoethout, amberrode en donkere cacao die de koperen tint geven aan dit distillaat.
Het vuur knettert en de aroma’s evolueren alsmaar verder alsof ze ons hun vijftigjarige ervaring willen beschrijven, hun levensverhaal, hun intieme geheimen en hun tastbare visie die ons het heden eventjes doet vergeten.
Technische informatie: de Cognac Hors-Pair is ontstaan uit een blend van diverse eaux-de-vie die
meer dan vijftig jaar rijpten op eikenhouten vaten in de kelders van het Domaine laurent Merlin.
De eaux-de-vie van gisteren en vandaag worden nog steeds op artisanale wijze (lees ‘méthode charentaise’) gedistilleerd.
Ze zijn afkomstig van uitsluitend ugni blanc stokken die aangeplant staan op de kalkrijke mergelheuvels van Arthénac in de nabijheid van Archiac in de Petite Champagne.
COGNAC HORS PAIR, Petite Champagne, 42°
Het vuur knettert en de aroma’s evolueren alsmaar verder alsof ze ons hun vijftigjarige ervaring willen beschrijven, hun levensverhaal, hun intieme geheimen en hun tastbare visie die ons het heden eventjes doet vergeten.
Technische informatie: de Cognac Hors-Pair is ontstaan uit een blend van diverse eaux-de-vie die
meer dan vijftig jaar rijpten op eikenhouten vaten in de kelders van het Domaine laurent Merlin.
De eaux-de-vie van gisteren en vandaag worden nog steeds op artisanale wijze (lees ‘méthode charentaise’) gedistilleerd.
Ze zijn afkomstig van uitsluitend ugni blanc stokken die aangeplant staan op de kalkrijke mergelheuvels van Arthénac in de nabijheid van Archiac in de Petite Champagne.
COGNAC HORS PAIR, Petite Champagne, 42°
- Hans
- Cognac Connaisseur
- Berichten: 2634
- Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Laurent Merlin - Hors-Pair
Waar komt deze beschrijving vandaan Roland? Of was je zelf in een poëtische bui?Roland schreef:Hors-Pair met zijn koppig karakter drink je het best bij de open haard want hij verwarmt het hart, streelt het intellect met zijn aromatische rijkheid en palmt de tong in met zijn zijdeachtige vettigheid en waaier van aroma’s: massale aanwezigheid van peer, een beetje gekookt, Smyrne druiven met een toets van karamel, het hout van een door de jaren gepatineerde eikenhouten wandbekleding, amandelbrij, gevolgd door een fijne florale en verfrissende bitterheid met de smaak van chrysanten, en steeds opnieuw weer peer die terugkeert, het lijkt wel het ingrediënt waar deze alcohol op gebouwd werd. Nadien volgen zachte kruiden: gele kurkuma, sinaasappelfoelie, stevig zoethout, amberrode en donkere cacao die de koperen tint geven aan dit distillaat.
Het vuur knettert en de aroma’s evolueren alsmaar verder alsof ze ons hun vijftigjarige ervaring willen beschrijven, hun levensverhaal, hun intieme geheimen en hun tastbare visie die ons het heden eventjes doet vergeten.
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken
Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)
Beschreven cognacs
Cognac boeken