Pagina 2 van 3

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: wo 13 jun 2012, 22:48
door Ton
Hans schreef:Het tijdstip van je proefnotitie doet vermoeden dat je er uitgebreid van hebt genoten ;)
Sociale controle, Hans?
:)

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: do 14 jun 2012, 21:10
door Hans
Ton schreef:Sociale controle, Hans? :)
Laten we het houden op warme belangstelling :D

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: wo 23 jan 2013, 11:22
door Ton
Helaas heb ik gisteren het laatste restje opgemaakt. Alhoewel hij al meer dan een half jaar open stond en er al enige tijd nog maar een klein staartje in de fles zat, smaakte hij nog steeds uitstekend :!: Ik had ook geen stikstof gebruikt.
(Ik heb gelukkig nog een fles, maar die gaat voorlopig nog niet open.)

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: vr 25 jan 2013, 10:09
door Hans
Ton schreef:.... smaakte hij nog steeds uitstekend :!:...
Ja, dit blijft genieten, telkens weer. Absolute topcognac. Al een hele tijd mijn no. 3
Ton schreef:(Ik heb gelukkig nog een fles, maar die gaat voorlopig nog niet open.)
Same here. ;)

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: za 14 jun 2014, 11:24
door Hans
De Hors-Pair werd geproefd op de 9e proeverij van het cognacforum, waar hij bij de stemming een glansrijke 1e plaats behaalde.

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: ma 30 jun 2014, 19:02
door zeesting
Heb van Laurent Merlin een NAPOLEON gevonden, flesje van 0,35L
deze is geproduceerd zijn dochter Carmen.
Heb spijtig genoeg maar 1 flesje kunnen bemachtigen en komt daarom (voorlopig nog) niet in aanmerking om de luchten. :(
IMG_0321 Laurent Merlin Napoleon.jpg

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: ma 30 jun 2014, 20:05
door Roland
zeesting schreef:Heb van Laurent Merlin een NAPOLEON gevonden, flesje van 0,35L
deze is geproduceerd zijn dochter Carmen.
Heb spijtig genoeg maar 1 flesje kunnen bemachtigen en komt daarom (voorlopig nog) niet in aanmerking om de luchten. :(
Ik weet ook nog enkele vintage flessen van Laurent Marlin te koop.
De jaartallen ken ik niet meer van buiten (1920 ?), maar deze zijn vrij prijzig.

Mvg,
RolanD

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: ma 30 jun 2014, 21:43
door zeesting
Inderdaad 1920, 7 a 800 euro

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: do 10 jul 2014, 10:55
door Roland
Hors-Pair met zijn koppig karakter drink je het best bij de open haard want hij verwarmt het hart, streelt het intellect met zijn aromatische rijkheid en palmt de tong in met zijn zijdeachtige vettigheid en waaier van aroma’s: massale aanwezigheid van peer, een beetje gekookt, Smyrne druiven met een toets van karamel, het hout van een door de jaren gepatineerde eikenhouten wandbekleding, amandelbrij, gevolgd door een fijne florale en verfrissende bitterheid met de smaak van chrysanten, en steeds opnieuw weer peer die terugkeert, het lijkt wel het ingrediënt waar deze alcohol op gebouwd werd. Nadien volgen zachte kruiden: gele kurkuma, sinaasappelfoelie, stevig zoethout, amberrode en donkere cacao die de koperen tint geven aan dit distillaat.
Het vuur knettert en de aroma’s evolueren alsmaar verder alsof ze ons hun vijftigjarige ervaring willen beschrijven, hun levensverhaal, hun intieme geheimen en hun tastbare visie die ons het heden eventjes doet vergeten.
Technische informatie: de Cognac Hors-Pair is ontstaan uit een blend van diverse eaux-de-vie die
meer dan vijftig jaar rijpten op eikenhouten vaten in de kelders van het Domaine laurent Merlin.
De eaux-de-vie van gisteren en vandaag worden nog steeds op artisanale wijze (lees ‘méthode charentaise’) gedistilleerd.
Ze zijn afkomstig van uitsluitend ugni blanc stokken die aangeplant staan op de kalkrijke mergelheuvels van Arthénac in de nabijheid van Archiac in de Petite Champagne.
COGNAC HORS PAIR, Petite Champagne, 42°

Re: Laurent Merlin - Hors-Pair

Geplaatst: vr 11 jul 2014, 10:21
door Hans
Roland schreef:Hors-Pair met zijn koppig karakter drink je het best bij de open haard want hij verwarmt het hart, streelt het intellect met zijn aromatische rijkheid en palmt de tong in met zijn zijdeachtige vettigheid en waaier van aroma’s: massale aanwezigheid van peer, een beetje gekookt, Smyrne druiven met een toets van karamel, het hout van een door de jaren gepatineerde eikenhouten wandbekleding, amandelbrij, gevolgd door een fijne florale en verfrissende bitterheid met de smaak van chrysanten, en steeds opnieuw weer peer die terugkeert, het lijkt wel het ingrediënt waar deze alcohol op gebouwd werd. Nadien volgen zachte kruiden: gele kurkuma, sinaasappelfoelie, stevig zoethout, amberrode en donkere cacao die de koperen tint geven aan dit distillaat.
Het vuur knettert en de aroma’s evolueren alsmaar verder alsof ze ons hun vijftigjarige ervaring willen beschrijven, hun levensverhaal, hun intieme geheimen en hun tastbare visie die ons het heden eventjes doet vergeten.
Waar komt deze beschrijving vandaan Roland? Of was je zelf in een poëtische bui? ;)