Ton, die fles is nog niet open,
Was eigenlijk van plan om ze vorige week met m'n verjaardag te kraken, maar heb toen uiteindelijk de Grataud OX "genomen"

...
Soit ! , Aberlour is centraal gelegen in de Spyside regio, daar wordt weinig gebruik gemaakt van turf.
Peat of Turf is typisch voor Islay-Whiskies
Ben zelf niet echt een peat-lover, heb eens fles Lagavulin aangeschaft om eens turf te ervaren, maar deze is er echt over...
De A'Bunadh is als volgd beschreven door de 2 grote whiskykenners :
Michael Jackson 85/100,
Nose: Sherry, mint, pralines. Luxurious.
Palate:Very rich and creamy, with just a hint of mint and cherries behind.
Finish: Nougat, cherry brandy, ginger, faint smoke. Definitely an afterdinner whisky.
Comment:A dark, luxurious, post-prandial whisky from a distillery that is producing an increasing, and impressive range.
Dan volgens Jim Murray 85/100
Nose: Incredibly aromatic, thanks partly to a subtle peatiness. The sherry notes are concentrated and there is massive fruit ranging from mango to apples. Enormous.
Palate:The sherry tries to dominate but fails. Peppery spices, lightly smoked malt, clean sherry mingling with paw-paw and a vague nuttiness.
Finish: Long, clean sherry, hints of citrus fruit and cocoa. The peppers linger.
Comment:Surprising complexity; very, very good.
Als je naar een fles a'bunadh uitkijkt, let op welke batch# je te pakken krijgt, Aberlour zit met z'n A'Bunadh momenteel al aan batch 45.
Enkele cijfers uit de Whisky Bible 2013 Jim Murray
#33 scoort 96/100 nose:24,taste:24.5,finnish:23.5,body:24
#39 scoort 94/100 ....
#41dan weer (maar) 83/100
als je wil, post ik een foto van de pagina uit deze WB2013
of volgens Mark Dermul
http://www.youtube.com/watch?v=NtFQLRWQiDM 
Of we kunnen natuurlijk ook mijn fles hier eens opentrekken.
Als cognac,- of whisky liefhebber ben je altijd welkom om die hier te komen proeven, dat is altijd een goede reden om een nieuwe flesje aan te zetten...
