cacao vervanger ?

Voor alle off-topic berichten, kun je hier terecht!
zeesting
Cognac XO
Cognac XO
Berichten: 96
Lid geworden op: za 17 aug 2013, 18:24

cacao vervanger ?

Berichtdoor zeesting » do 17 apr 2014, 17:58

Alternatief voor CACAO
iedere Cognac liefhebber heeft het al wel eens een glaasje cognac en cacao gecombineerd, of zo dat in ieder geval vroeg of laat toch eens moeten "pairen", zoals dat tegenwoordig wordt genoemd.
Indien je nog geen (of al wel) ervaring hebt met deze combinatie, is er toch (ook) al een alternatief voor handen, nl Cupuazu :(
Cupuazú is geen kunstmatig product, integendeel zelfs. :o Het is net als cacao afkomstig van de Theobroma plantenfamilie en is dus puur natuur. Cupuazú zijn bonen van het zurige cupuazúfruit dat groeit in het Amazonewoud in Brazilië. Het verwerkingsproces is hetzelfde als bij chocolade, 80 procent van de bonen wordt gebruikt, zo schrijft The Guardian.

Géén chocolade

Vergis u niet: cupuazú is niet hetzelfde als cacao en is dan ook geen chocolade. De smaak is wel hetzelfde. Zij die denken dat ze met cupuazú een minder vette variant eten, hebben het mis. Het 'neefje' van cacao bevat namelijk meer natuurlijke vetten. Maar dat is niet slecht, aangezien natuurlijke vetten gezonde vetten zijn, en die heeft een mens ook nodig.

'Superfruit'

Er zijn nog meer gezondheidsvoordelen verbonden aan cupuazú. Het wordt ook wel eens het 'superfruit' genoemd omdat het elementen bevat van chocolade, maar ook van bananen, passievrucht, peer en ananas. Bovendien zit het vol antioxidanten zoals vitamine A en C. Het levert het lichaam ook ijzer en kalium.

Cupuazú zou helpen om de bloeddruk en de cholesterol te verlagen, gezondere haren te krijgen en de energie te verhogen. Omwille van de hoge dosis natuurlijk vetten, helpt het mogelijk ook bij het afvallen. Het eten van gezonde vetten zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer moeite moet doen om die af te breken, waardoor het de eigen lichaamsvetten mee afbreekt met gewichtsverlies als gevolg.

Experimenteren

Vandaag gebruiken vooral pralinemakers, koffiezaken en smoothiebars cupuazú als vervangingsmiddel van chocolade en om mee te experimenteren. Pralinemakers combineren het met boter, room en honing om een smaak van chocolade met een zurige toets te krijgen. Koffiezaken gebruiken de ruwe bonen om er nieuwe koffiesmaken mee te creëren en in smoothiebars voegt men het aan hun dranken toe om de smaak en de gezondheid van een smoothie te verbeteren. (KVW)
Voor alle duidelijkheid, er is een hemelsbreed verschil tussen cacao en chocolade, nl het hallicunerend percentage suiker.

wordt vervolgt ;)

Bronvermelding:http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/cupuazu-de-vervanger-van-chocolade/article-normal-138981.html

Terug naar “Overig”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten