Kerstbierfestival in Essen (B)

Voor alle off-topic berichten, kun je hier terecht!
Gebruikersavatar
Roland
Cognac Connaisseur
Cognac Connaisseur
Berichten: 1224
Lid geworden op: wo 28 dec 2011, 23:21
Locatie: Belgium

Kerstbierfestival in Essen (B)

Berichtdoor Roland » wo 12 dec 2012, 15:43

De bierlijst heeft net zijn laatste update gekregen en we hebben afgesloten op 174 bieren, wederom een recordaantal, waarvan 20 van het vat, en niet minder dan 62 nieuwe bieren. Na de vorige update zijn er enkele af gevallen, maar we sluiten toch weer af met 1'tje meer. De trend die we vaststellen is de enorme stijging van het aantal op houten vat gerijpte bieren. Tien jaar geleden door De Dolle Brouwers in België gestart met de Stille Nacht Reserva 2000, nu door heel wat artisanale brouwers als Alvinne, Struise Brouwers, Dubuisson, Smisje en Dochter van de Korenaar gevolgd. Hof ten Dormaal levert maar liefst 8 bieren af die op vaten waar voorheen andere dranken hebben gezeten gerijpt hebben. En ook De Dolle Brouwers leveren weer een topstuk af. Een nieuwe Stille Nacht Reserva 2010. Zo exclusief en zeldzaam dat we hem niet in de shop mogen verkopen van de brouwer. Enkel te koop in de brouwerij, bij ons enkel te proeven.

We zijn verder ook blij met 2 Oude Geuze's op de lijst. Armand4Winter kenden we al, de Wintergeuze van h.ertie uit Duisburg is een mooie nieuwkomer. HIj koopt lambik van verschillende Belgische brouwers in het Pajottenland en mengt die naar eigen inzicht en smaak. Nadat we al enkele jaren Belgisch bier met een Deens of Nederlands randje hebben, nu dus ook een Duitse invloed.

Er zijn ook 4 glühbieren, en het monopolie van de kriek als warm geserveerd bier is met de vandaag op 12-12-'12 gepresenteerde Zonderik XII ook doorbroken. Zowel koud als warm te proeven op het festival.

De definitieve bierlijst is te vinden op http://www.kerstbierfestival.be/lijst.htm

DE BIERBOOM en HOPPER
In een vorige Kerstbiernieuws meldde ik al dat ook dit jaar de boekenstand van de Bierboom aanwezig zal zijn op het festival. Meer nog, ook een aantal auteurs van bierboeken zullen hun boeken signeren op de stand. Zo komen Chris 'Chouffe' Bauweraerts (My Chouffe Story, Tim Skelton (80 Beers around Amsterdam) en Tim Webb (Good Beer Guide Belguim, Lambicland, The World Atlas to Beer) langs voor een signeersessie. Ook aanwezig is de uitgever van het nieuwe magazine voor bierliefhebbers. Tijdens het festival is HOPPER bij De Bierboom te koop aan 9€ (i.p.v. 9,99€ ). We bieden u ook een kortingsbon aan waarmee u het nadien ook voor die prijs bij de dagbladhandel kan kopen.


DE APP.
Als organisatie proberen we steeds te vernieuwen en mee te zijn met de tijd. We gingen dan ook dankbaar in op het voorstel van bierliefhebber David Hardy om een Android app te ontwikkelen voor het kerstbierfestival. Met deze app, gratis te downloaden in de google playstore via http://beer.crisp-e.com/app of via de QR-code in bijlage, kan je handig bladeren door de bierlijst. Bovendien kan je ook de smaakbeschrijvingen uit het kerstbierboekje raadplegen via je smartphone na het ingeven in de app van de code die je in het festivalboekje vindt . Je kan de door jou geproefde bieren ook een waardering geven en waarderingen van anderen bekijken. Kortom, een handige tool voor de smartphone gebruiker. Deze app is enkel geschikt voor Android gebruikers. Dit jaar bekijken we als een eerste test van de app, dus uw opmerkingen zijn zeker welkom.


FACEBOOK
Je vindt onze pagina op http://www.facebook.com/pages/Kerstbier ... 4711082001
Je kan hier fan worden, je mening achterlaten, je vindt er foto's, links naar reviews en artikels over het KBF en er worden in de aanloop naar het festival regelmatig opwarmertjes en nieuwtjes gepost.

Tot zaterdag of zondag!

Gunter Mertens
voorzitter O.B.E.R.
www.ober.be - www.kerstbierfestival.be

Terug naar “Overig”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten