Pagina 1 van 1

Bezoek aan de Cognactheek in Apeldoorn

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 11:18
door Ton
Ik was gisteren toevallig een keer in Apeldoorn, dus heb ik de gelegenheid te baat genomen om de nieuwe cognactheek daar te gaan bezoeken. Ik vond het zo'n leuk bezoekje, dat ik het niet kan nalaten om er wat over te schrijven.
Ze zitten in de Koninginnelaan, vlak naast een wijnzaak en even verderop is ook een bierspeciaalzaak. Je kunt dus heel makkelijk in één ruk je alcoholische boodschappen voor de hele week doen. De Koninginnelaan is een trendy winkelstaat net buiten het echte centrum, met leuke boetiekjes om te ontdekken.
Ik moet zeggen: de cognactheek is een zeer smaakvol ingerichte winkel, ruim opgezet en met zeer veel keus. Je kunt hier een hoop merken vinden die je nergens anders in Nederland ziet. En ook een aantal merken waar online bijna niet aan te komen is. Alles staat netjes geordend en van zeer veel flessen is het ook mogelijk om eerst te proeven.
Harold en Erik hebben in die korte tijd dat ze bestaan ook een aantal interessante trofeeën weten te bemachtigen: oude en bijzondere cognacs, die helaas niet te koop zijn, maar wel leuk om de verhalen er bij te horen en wie weet, misschien kan je er iets van proeven.
Ik verklap hier niets, want dan is het leuke er af.
Het enthousiasme van Harold en Erik spat er werkelijk af. Het was jammer dat ik er pas laat was en weer snel terug op huis aan moest. Het uurtje dat ik er was, was eigenlijk te kort. Ik waande me wel in een snoepwinkel.
Voor liefhebbers van andere sterke dranken is er ook genoeg interessants te vinden: armagnac, grappa, marc, whisky, rum, gin, likeuren en pineau. En dan niet de standaard flessen, maar de betere merken.
Je kunt wel raden dat ik er niet met lege handen vandaan ben gegaan!

Re: Bezoek aan de Cognactheek in Apeldoorn

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 22:57
door harryjose123
Ton ,ik sluit me helemaal aan bij conclusie ,groot aanbod van hele mooie cognacs ,likeuren ,enz. en hele fijne mensen met heel veel
kennis en heel gastvrij, een genot om daar rond te kijken en te {kopen }.

Re: Bezoek aan de Cognactheek in Apeldoorn

Geplaatst: do 12 apr 2018, 11:47
door Roland
Het ligt niet in de buurt.
Blijkbaar is het zo'n 50 km tot Amersfoort.

Volgende keer eens bekijken of we voor de forum-proeverij even langs kunnen rijden.

Maar dan zullen we 2 uren vroeger moeten vertrekken....

mvg,
RolanD