Cognac voor gerecht

Voor alle vragen en onderwerpen mbt de wereld van de Cognac. Stel vragen gerust!
Cathal
Nieuw destillaat
Nieuw destillaat
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 29 sep 2017, 20:56

Cognac voor gerecht

Berichtdoor Cathal » vr 29 sep 2017, 21:01

Misschien bega ik nu wel een doodzonde. Maar ik ben opzoek naar een cognac voor in een champignon saus. Ik heb de ballen verstand van alcohol en weet ook niet welke cognac ik hiervoor moet gaan gebruiken.
Ik ben wel rond gaan kijken en zelf zit ik te denken aan een Remy Martin VSOP.
Heeft iemand van jullie een beter idee of is dit wel een mooie keuze?

JohanB
Cognac XO
Cognac XO
Berichten: 139
Lid geworden op: ma 13 mar 2017, 19:25

Re: Cognac voor gerecht

Berichtdoor JohanB » vr 29 sep 2017, 22:09

Met mijn zeer beperkte ervaring met cognac zou ik daar toch geen VSOP voor gebruiken, maar eerder een 'gewone' VS.

Gebruikersavatar
Ton
Cognac Connaisseur
Cognac Connaisseur
Berichten: 1449
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 13:43
Locatie: Doorwerth
Contacteer:

Re: Cognac voor gerecht

Berichtdoor Ton » zo 01 okt 2017, 13:03

Een gewone VS voldoet prima.
Maar... aangezien ik zelf nooit een gewone VS in huis heb, gebruik ik meestal wat ik wél heb. Vaak een XO. Zonde? Ik weet niet, het smaakt in elk geval uitstekend!
`
I'm a man of simple tastes. I'm always satisfied with the best (Oscar Wilde).

MIJN ACTUELE COLLECTIE EN FAVORIETEN
mijn boeken over cognac

JohanB
Cognac XO
Cognac XO
Berichten: 139
Lid geworden op: ma 13 mar 2017, 19:25

Re: Cognac voor gerecht

Berichtdoor JohanB » zo 01 okt 2017, 14:01

Ik herinner me nog dat ik een jaar of 5 geleden eens scampi's met cognacsaus gemaakt heb. Als ik me niet vergis heb ik daar toen een gewone Martel VS voor gebruikt en dat smaakte ook heel lekker. Het is 'maar' voor in de saus te draaien, hè.

Gebruikersavatar
StefanB
Cognac XO
Cognac XO
Berichten: 72
Lid geworden op: vr 24 jul 2015, 17:45
Locatie: Delft

Re: Cognac voor gerecht

Berichtdoor StefanB » ma 02 okt 2017, 15:57

Ik heb zelf van Alexander een keer een fles kook-cognac gekregen. Dit is een cognac zonder echt bekende herkomst waar 1% peper en zout aan toegevoegd is. Hierdoor is de cognac niet meer zo te drinken en hoef je geen accijns meer te betalen. Strikt genomen zou het daarom goedkoper moeten zijn.
Zulke flessen zijn wel alleen te krijgen bij de groothandel of online. De enige prijs die ik zo snel tegenkom is €19,10 voor een liter. Nog steeds duurder dan de goedkoopste cognac ooit gevonden op het forum. (Spoiler <€10,- voor 0,7 liter).

Overigens ben ik niet ontevreden over de smaak van deze cognac in de gerechten waarin ik het heb toegepast. Daarnaast gebruik ik ook wel eens restjes cognac tot en met XO kwaliteit. Maar goed dat komt eigenlijk meer omdat ik teveel flessen open heb... :oops:


Terug naar “Vragen en algemene Cognac onderwerpen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten