Maxime Trijol - Colombard

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans
Cognac Connaisseur
Cognac Connaisseur
Berichten: 2634
Lid geworden op: do 04 mar 2010, 12:58
Locatie: Alphen aan den Rijn

Maxime Trijol - Colombard

Bericht door Hans »

De verrassing van de laatste forumproeverij: een cognac van uitsluitend Colombard druiven. In de wat oudere, duurdere cognacs wordt deze druivensoort regelmatig in kleinere hoeveelheden gebruikt. Daarnaast zijn er enkele producenten, zoals Château de Beaulon, die andere druiven dan de Ugni Blanc regelmatig gebruiken.
Colombard.JPG
Colombard.JPG (25.54 KiB) 2468 keer bekeken
Op de proeverij beschreven we hem als volgt:
Lichte cognac, mooie neus, licht velpon, bloemig, zoet, narcis, rozijn, zacht, wat citrusachtig. Bijzondere smaak, niet goed thuis te brengen.

Tim en ik komen nu tot het volgende:

De kleur: Licht, strogeel

De geur: Mooie geur, fruitig, duidelijk citrus, noten, licht velpon, licht cederhout, varen.

We hebben lang zitten ruiken en peinzen om de karakteristieke geur, die we kennen van oudere cognacs te benoemen. We hebben besloten, dat het waarschijnlijk de colombard in oudere cognacs is, die we niet op een andere manier konden thuisbrengen. ;)

De smaak: Apart, prettig, zoet (zoals alle Trijol-cognacs), rozijn, licht ceder.

De na-smaak: Vrij kort, passend bij de leeftijd.

Leeftijd: 4-5 jaar gerijpt

De herkomst: Grande Champagne

De prijs: € 42,80 bij Cognacnet

De prijs/kwaliteit verhouding: Prima!
Als mensen wisten hoe gezond cognac is, zouden ze zich dood drinken - P. H. Malmsten (Zweeds hoogleraar geneeskunde 1811-1883)

Le cognac, c'est la liqueur des dieux - Victor Hugo (1802-1885)

Beschreven cognacs
Cognac boeken
Gebruikersavatar
Roland
volledige moderator
volledige moderator
Berichten: 1706
Lid geworden op: wo 28 dec 2011, 23:21
Locatie: Belgium

Re: Maxime Trijol - Colombard

Bericht door Roland »

Koops pagina 44

...
Volgens Christian Thomas (Château de Beaulon) zijn de colombard en de montils goed in een mix van verschillende soorten cognac,
om een blend meer diepgang en smaak te geven. 'Vooral colombard is ongeschikt om er een single cognac van te maken.
Als je er te veel van gebruikt in een blend, overheerst de colombard de andere druivensoorten."
Plaats reactie

Terug naar “Maxime Trijol”