Pagina 1 van 2

Chocolade met cognac

Geplaatst: za 19 apr 2014, 12:13
door Hans
Via Amazon UK twee soorten chocolade met cognac besteld, die ik nog niet kende.

Goldkenn chocolade met Rémy Martin en Lindt met merkloze cognac.

Voor beiden geldt: lekker maar prijzig. Geen hele duidelijke cognacsmaak, waarschijnlijk met opzet een beetje neutraal gehouden. De ervaring kan het best vergeleken worden met de rumbonen van vroeger.
RMLindt.JPG
RMLindt.JPG (110.74 KiB) 5255 keer bekeken
RMchoc.JPG
RMchoc.JPG (116.96 KiB) 5255 keer bekeken
Lindt.JPG
Lindt.JPG (107.42 KiB) 5255 keer bekeken

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: do 11 dec 2014, 17:35
door Rene78
Jaja, en in hoeverre komt de cognacsmaak nu naar voren? Ik hou het denk ik gewoon bij cognac met een normaal stukje chocola

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: do 11 dec 2014, 21:53
door Hans
Rene78 schreef:Jaja, en in hoeverre komt de cognacsmaak nu naar voren?
Hans schreef:Geen hele duidelijke cognacsmaak, waarschijnlijk met opzet een beetje neutraal gehouden. De ervaring kan het best vergeleken worden met de rumbonen van vroeger.

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: vr 12 dec 2014, 12:06
door Ton
Mijn ervaring met chocola met cognac is dat de chocolade dan ongelooflijk lekker is. Bij de Camille Bloch proef je ook duidelijk dat er cognac in zit en niet een ander onduidelijk goedje. Als er makkelijk aan te komen zou zijn, dan koop ik hem zo weer!
Maar het is natuurlijk wel zo: als je zin hebt in heerlijke chocola, dan neem je er zo één met cognac er in. Maar als je zin hebt in heerlijke cognac, dan neem je natuurlijk een glaasje 8-) :roll:

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: vr 26 dec 2014, 20:34
door Rockbass
Ik lees een nieuwe uitdaging: chocolade met of naast een glas cognac. Zelf denk ik dat pure chocolade hier geschikter voor is, omdat melk chocolade vaak wat of veel zoeter is. Witte chocolade is, denk ik, onbruikbaar, omdat het geen cacao bevat en veel te zoet is. Maar goed, misschien denk ik helemaal fout. Misschien wordt het zoete wel opgeheven door bepaalde smaken in een cognac.

Ah, een stukje pure chocolade gevonden en opgegeten. Gevolgd door een slokje Frapin VS. Tsja , wat zal ik zeggen? Het bijt elkaar niet, een echte aanvulling op elkaar vind ik het ook niet echt. Ik houdt het maar bij cognac zonder snoeperij.

Iemand tips voor een ultieme combinatie van cognac en chocolade? Hoe gaat cognac met een Frans kaasje (bijvoorbeeld brie)?

Groet,
René

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: za 27 dec 2014, 01:29
door Ton
Ik heb me laatst laten vertellen door een sommelier dat Comté zeer geschikt is.
Bij onze proeverijen eten we vaak een stukje Achelse Blauwe, ook zeer lekker.
Wat chocola naast cognac betreft: een koffieboon vind ik er erg lekker bij.

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: za 03 jan 2015, 13:36
door Rockbass
Een koffieboon. Dat is lang geleden. Was bijna vergeten dat ze nog bestaan.

Groet,
René

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: za 03 jan 2015, 14:47
door Hans
Ton schreef:Mijn ervaring met chocola met cognac is dat de chocolade dan ongelooflijk lekker is. Bij de Camille Bloch proef je ook duidelijk dat er cognac in zit en niet een ander onduidelijk goedje. Als er makkelijk aan te komen zou zijn, dan koop ik hem zo weer!
Slechts een paar muisklikken. Zojuist een paar besteld ;) .

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: zo 04 jan 2015, 13:54
door Ton
Bedankt voor je linkje. Helaas lijkt het er op dat jij net de laatsten uit de voorraad hebt besteld (zie rechtsonder in de afbeelding):
Camille Bloch.jpg
Camille Bloch.jpg (75.55 KiB) 5121 keer bekeken
:(

Re: Chocolade met cognac

Geplaatst: zo 04 jan 2015, 15:40
door Hans
Ton schreef:Bedankt voor je linkje. Helaas lijkt het er op dat jij net de laatsten uit de voorraad hebt besteld (zie rechtsonder in de afbeelding) :(
Ja inderdaad. Heb er 12 besteld, omdat de verzendkosten vrij fors zijn (door dit soort redenaties blijf je arm ;) ).