Naar aanleiding van de chocolade-repen met zeer hoog cacao-gehalte tot wel 99% op de 8ste forumproeverij.
Enkele anekdotes uit een artikel, geschreven door Jack Boekhorst
Donkere 99% cacao chocolade voor gezonde aderen en bloedvaten
99 procent chocolade Donkere 99% cacao chocolade voor gezonde aderen en bloedvaten
Wist je dat de meeste mensen hun bloeddruk van nature uit kunnen verminderen? Dat is absoluut waar!
Chocolade verlaagt bloeddruk
En laat voorgaande nu goed nieuws zijn voor chocolade liefhebbers en dat is dat pure chocolade goed voor je zou zijn. Goed voor uw hart op zijn minst!
Het is verbazingwekkend dat er voordelen voor de gezondheid aan chocolade kunnen worden toegeschreven, omdat we allemaal een reden willen om chocolade te kunnen eten zonder ons schuldig voelen!
Dingen zoals pure donkere chocolade bars kunnen worden gegeten zonder je schuldig te voelen maar uiteraard moet je er ook niet mee overdrijven!
Verschillende chocolade
Er zijn tal van andere pure donkere chocolade selecties voor het geval je van andere smaken houdt. Er zijn donkere chocolade repen met noten, veenbessen, bosbessen en zelfs lavendel. Het is zelfs mogelijk organische donkere chocolade gemaakt met een verscheidenheid van ongewone ingrediënten terug te vinden waaronder rode peper, één van mijn favorieten!
Dat is zeker een manier om je donkere chocolade ervaring pittig te maken.
Hart- en bloedvaten worden beschermt door chocolade
Verschillende soorten pure chocolade Donkere 99% cacao chocolade voor gezonde aderen en bloedvaten
Om terug tot de kern te komen, wanneer je pure chocolade eet zal je niet alleen genieten, maar je zal jezelf ook beschermen tegen hart- en vaatziekten, jawel. De reden waarom er voordelen voor de gezondheid van je hart zijn is dat door dit specifieke type van chocolade te eten je flavonoïden binnenkrijgt.
Deze flavonoïden katalyseren een reactie in de endotheelcellen, cellen die je aders en slagaders, helpen om beter te functioneren.
De flavonoïden, zijn in feite antioxidanten, en worden ook in diverse andere voedingsmiddelen aangetroffen. Er zijn bepaalde vruchten, wijn, thee en groenten die ook flavonoïden bevatten die je kans op hart- en vaatziekten zullen helpen verminderen. Hoe meer flavonoïden je eet hoe lager de kans op bijvoorbeeld een beroerte of slechte bloedcirculatie zal zijn.
Onderzoek
In slechts een kort zes weken durend onderzoek zag men dat de inname van pure chocolade op een dagelijkse basis een grote toename geeft van de endotheel functie. Daardoor zijn onderzoekers van mening dat als mensen hun inname van flavonoïden over een lange periode zullen verhogen ze echt geweldige voordelen te zien gaan krijgen met betrekking tot de cardiovasculaire gezondheid.
Vervang melk chocolade met pure chocolade
Vervang melkchocolade Donkere 99% cacao chocolade voor gezonde aderen en bloedvaten
Dus, als je van chocolade houdt begin dan met het vervangen van uw melk chocolade door pure donkere chocolade. Niet alleen zult u nog steeds genieten van de smaak, maar je zal grote voordelen ervaren die een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van je hart.
Onthoud dat pure chocolade nog steeds vet en calorieën bevat, dus deze bevindingen geven u niet de vrijheid om kilo’s chocolade per dag te gaan eten. Maar, de resultaten tot nu toe blijken positief en geven aan dat donkere chocolade in staat is om ons op de lange termijn te helpen met de gezondheid van het hart! Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u pure donkere chocolade als gezonde voeding in uw dieet opneemt, zodat u een volledig inzicht heeft in de consequenties en wat ze betekenen.
Chocolade, Cacao
Alles buiten Cognac, dat het leven aangenaam maakt. Zoals Pineau des Charentes, sigaren, wijn,Whisky, koffie, horloges, auto's etc...
Re: Chocolade, Cacao
Mooi verhaal en wat een prachtig onderschrift trouwens
Terug naar “Overige heerlijkheden!”
Ga naar
- Welkom op het forum
- ↳ Welkom
- ↳ Even voorstellen
- ↳ Forum
- ↳ Test en hulp-forum
- ↳ test verplaatsen
- Cognac
- ↳ Cognac merken en soorten
- ↳ Nog geen subforum voor jouw merk? Plaats je bericht dan hier
- ↳ Millésimes/Vintage/Jaartalcognacs
- ↳ ABK6
- ↳ A.E. Dor
- ↳ Albert Jarraud
- ↳ Amélie Lasdoux
- ↳ André Petit
- ↳ Arc Royal
- ↳ Audry
- ↳ Aupit
- ↳ Bache Gabrielsen
- ↳ Balluet
- ↳ Béatrice Petit
- ↳ Bernard Gauthier
- ↳ Berry Brothers & Rudd
- ↳ Bertrand (Domaine des Brissons de Laage)
- ↳ Bisquit
- ↳ Blanchet
- ↳ Blanleuil et fils
- ↳ Boutinet
- ↳ Brillet
- ↳ Brisson
- ↳ Brossault
- ↳ Brugerolle
- ↳ Calvet
- ↳ Camus
- ↳ Capbern-Gasqueton
- ↳ Chagnoleau
- ↳ Chainier
- ↳ Château de Beaulon
- ↳ Château de Montifaud
- ↳ Chollet
- ↳ Choloux
- ↳ Claude Chatelier
- ↳ Claude Thorin
- ↳ Comandon
- ↳ Courvoisier
- ↳ Croizet
- ↳ D'Aincourt
- ↳ Daniel Bouju
- ↳ Davidoff
- ↳ Deau
- ↳ Decourtet
- ↳ De Luze
- ↳ De Montleau
- ↳ Delamain
- ↳ Delaunay
- ↳ Denis Charpentier
- ↳ Denis-Mounié
- ↳ Dhiersat
- ↳ Domaine d'Audeville
- ↳ Domaine de Beaulieu
- ↳ Domaine de Château Guynot
- ↳ Domaine du Breuil de Segonzac
- ↳ Domaine du Buisson
- ↳ Domaine du Puits Faucon
- ↳ Domaine Landreau
- ↳ Domaine Roy
- ↳ Doussoux
- ↳ Drouet
- ↳ Dudognon
- ↳ Duluc (ook: Baron de l'If)
- ↳ Dunhill
- ↳ Dupuy
- ↳ Duquai
- ↳ E. de Moysson
- ↳ Exshaw
- ↳ Famille Estève
- ↳ Font Borne
- ↳ Fourcade
- ↳ François Peyrot
- ↳ François Voyer
- ↳ Fransac
- ↳ Frapin
- ↳ Frederic Mestreau
- ↳ Fussigny
- ↳ Gall&Gall
- ↳ Gaston de Casteljac
- ↳ Gautier
- ↳ Gérard & Cécile Raby
- ↳ Giboin
- ↳ Godeau
- ↳ Godet
- ↳ Gourry de Chadeville
- ↳ Goyon
- ↳ Grand Breuil
- ↳ Grateaud
- ↳ Grosperrin
- ↳ Guerbé
- ↳ Guillon-Painturaud
- ↳ Guy Pinard & Fils
- ↳ Hardy
- ↳ Hennessy
- ↳ Henri Geffard
- ↳ Héritage René Rivière
- ↳ Hine
- ↳ Hivert-Pellevoisin
- ↳ Isard
- ↳ J.J. Mortier
- ↳ Jacques Painturaud
- ↳ Jean Abineau
- ↳ Jean Dumergue
- ↳ Jean et Roger Glemet
- ↳ Jean Fillioux
- ↳ Jean-Luc Pasquet
- ↳ Jobet
- ↳ Joseph Guy
- ↳ Jules Bellery
- ↳ Jules Duret
- ↳ Kazumian
- ↳ Kelt
- ↳ La Fontaine Joyeuse
- ↳ La Fine Goule
- ↳ Landy
- ↳ Laurichesse
- ↳ Laurent Merlin
- ↳ Le Platin (ook: Le Palin)
- ↳ Lebecq
- ↳ Lecat
- ↳ Lefoulon
- ↳ Léopold Gourmel
- ↳ Leyrat
- ↳ Lhéraud
- ↳ Logis de l'Ajasson
- ↳ Logis de Montifaud
- ↳ Logis de la Mothe
- ↳ Louis Bouron
- ↳ Louis Royer
- ↳ Magne Frères
- ↳ Marcadier-Barbot
- ↳ Marcel Dubreuil
- ↳ Marett
- ↳ Marnier
- ↳ Martell
- ↳ Marquis
- ↳ Marquis C. de Genet
- ↳ Maxime Trijol
- ↳ M.C.T.
- ↳ Ménard
- ↳ Méry-Melrose
- ↳ Meukow
- ↳ Michel Bureau
- ↳ Michel Couprie
- ↳ Michel Forgeron
- ↳ Michelet
- ↳ Montaubert
- ↳ Motard
- ↳ Moullon
- ↳ Moyet
- ↳ Navarre
- ↳ Normandin-Mercier
- ↳ Ordonneau
- ↳ Paris
- ↳ Otard
- ↳ Park
- ↳ Patrick Bisseuil
- ↳ Paul Beau
- ↳ Paul Bossuet
- ↳ Paul Giraud
- ↳ Paulet
- ↳ Pellison
- ↳ Peuchet
- ↳ Philbert
- ↳ Philippe de Castaigne
- ↳ Pierre de Segonzac (tot ± 1995 Pierre Ferrand)
- ↳ Pierre Ferrand (Gabriel & Andreu)
- ↳ Plantevigne-Dubosquet (tot 2018 Bouyer-Dubosquet)
- ↳ Pouzet
- ↳ Prince Bertrand
- ↳ Prunier
- ↳ Ragnaud-Sabourin & Marcel Ragnaud
- ↳ Raymond Ragnaud
- ↳ Raymond Desse
- ↳ Rémi Landier
- ↳ Rémy Martin
- ↳ Rémy Tourny
- ↳ Renault
- ↳ Richard Delisle
- ↳ Roland Bru
- ↳ Roullet & Fils
- ↳ Roullet-Fransac
- ↳ Sarrazin
- ↳ Saunier
- ↳ Séguinot
- ↳ Serplet
- ↳ Sylvelune
- ↳ Tallefort
- ↳ Tanguidé
- ↳ Tesseron
- ↳ Testaud
- ↳ Tiffon & Château de Triac
- ↳ Vallein-Tercinier
- ↳ Veuve Baron
- ↳ Vieux Garçon
- ↳ Vignerons de l’île de Ré
- ↳ Xuanllandian
- ↳ Vragen en algemene Cognac onderwerpen
- ↳ Nieuwtjes
- ↳ Wat heb je vandaag of gisteren gedronken?
- ↳ Jouw laatste cognacaankoop
- ↳ Mijn Collectie
- ↳ Proeverijen & Cognac-dates
- ↳ Reizen naar de Charente, de cognacstreek
- ↳ Boeken over Cognac
- ↳ Vraag en aanbod
- De rest
- ↳ Overig
- ↳ Overige heerlijkheden!