Paul Bossuet
Geplaatst: wo 05 aug 2015, 20:26
Tijdens mijn vakantie in de regio kwamen we in de VVV te cognac een foldertje tegen van Paul Bossuet. Een relatief kleine bouilleur de cru in Chaniers (Fins Bois). Omdat het op de route lag zijn we even langs gereden. We werden erg vriendelijk ontvangen (in het engels) en kregen een rondleiding over het terrein. Omdat we alleen nog maar bij de grote huizen waren geweest was dit voor ons best wel een openbaring. In plaats van een mooi gepoetste alembic stond hier een alembic in een duidelijke 'werkomgeving'
Na de rondleiding kregen we nog het hele assortiment te proeven. Ze hebben drie verschillende VS'en (1 om mee te flamberen, 1 om mee te koken en 1 voor cocktails) Daarboven hebben ze nog een VSOP (5 jaar) een Extra (10 jaar) een Veille Reserve (15 jaar) en een Cordon d'Or (25 jaar). Wat ons opviel was dat de jongste cognac heel erg licht was (een van de lichtste die we ooit hebben gezien). Omdat ik er naar vroeg vertelde ze dat ze helemaal niks toevoegen aan de cognac en dat ze het eigenlijk maar vreemd vonden dat in de huidige markt de kleur wat zou zeggen over de kwaliteit van de cognac.
Alle cognac die ze maken verkopen ze zelf (klein deel via enkele winkels maar het meeste aan huis). Ze verkopen niks aan grote huizen. In de winter maken ze elk jaar een rondje langs les salons des Vins des Vignerons Indépendants. Als het goed is sturen ze een uitnodiging voor die in Lille. Wellicht dat we daar naar toe gaan.
Uiteindelijk hebben we de Veille Reserve meegenomen (en een paar flessen pineau). Als ik hem weer drink zal ik een proefnotitie maken.
Na de rondleiding kregen we nog het hele assortiment te proeven. Ze hebben drie verschillende VS'en (1 om mee te flamberen, 1 om mee te koken en 1 voor cocktails) Daarboven hebben ze nog een VSOP (5 jaar) een Extra (10 jaar) een Veille Reserve (15 jaar) en een Cordon d'Or (25 jaar). Wat ons opviel was dat de jongste cognac heel erg licht was (een van de lichtste die we ooit hebben gezien). Omdat ik er naar vroeg vertelde ze dat ze helemaal niks toevoegen aan de cognac en dat ze het eigenlijk maar vreemd vonden dat in de huidige markt de kleur wat zou zeggen over de kwaliteit van de cognac.
Alle cognac die ze maken verkopen ze zelf (klein deel via enkele winkels maar het meeste aan huis). Ze verkopen niks aan grote huizen. In de winter maken ze elk jaar een rondje langs les salons des Vins des Vignerons Indépendants. Als het goed is sturen ze een uitnodiging voor die in Lille. Wellicht dat we daar naar toe gaan.
Uiteindelijk hebben we de Veille Reserve meegenomen (en een paar flessen pineau). Als ik hem weer drink zal ik een proefnotitie maken.